Прокуратура передала до суду справу про вибух газу в 9-поверхівці

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області, на цей час прокуратура повідомила про підозру в скоєнні цього злочину 25-річному харків’янину. Чоловіку інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 270 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило майнову шкоду в особливо великих розмірах або інші тяжкі наслідки).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний в ніч з 3 на 4 вересня перебував у квартирі №10 на третьому поверсі дев'ятиповерхівки. Він прийшов до помешкання на прохання квартировинаймачів щоб доглянути домашніх тварин. Покидаючи приміщення квартири, він залишив увімкненою газову плиту.

Згідно з висновками експертиз, причиною вибуху став витік газу через відкриті конфорки газової плити та духової шафи. Близько 10:40 газоповітряна суміш загорілась. Внаслідок цього стався вибух, в результаті якого постраждали мешканці і будинку завдано значних збитків.

Відео дня

Обвинувальний акт 27 червня направлено до районного суду для розгляду по суті. Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Як повідомляв УНІАН, 4 вересня у Харкові в 9-поверховому будинку на вул. Петра Слинька у квартирі на 3-му поверсі стався вибух. Внаслідок вибуху постраждало п’ятеро осіб. З будинку було евакуйовано майже 50 осіб.

5 вересня на засіданні обласної комісії питань з надзвичайних ситуацій аварії присвоїли статус надзвичайної події регіонального масштабу і звернулися до Кабміну за матеріальною допомогою.

На сьогодні будинок, який постраждав від вибуху газу, повністю відновлений.