false

3 жовтня 2021 року в Києві відбудеться шостий щорічний Марш Пам'яті для вшанування пам'яті жертв трагедії Бабиного Яру.

Минуло 80 років з початку наймасовішого розстрілу в історії людства. У 1941 році всього за два дні, 29-30 вересня, понад 33 тис. киян, більшість з яких були євреями, були розстріляні нацистами в Бабиному Яру. Масові вбивства тут тривали до звільнення Києва — всього загинуло понад 120 тис. чоловіків, жінок і дітей.

Учасники Маршу Пам'яті зберуться в неділю, 3 жовтня 2021 року, о 12:00 на площі перед кінотеатром "Київська Русь" і колоною пройдуть в Бабин Яр, щоб вшанувати пам'ять загиблих і нагадати світу про те, що подібне не повинно повторитися.

Відео дня

Марш Пам'яті - це особиста ініціатива, яка виросла в масовий соціальний проект. Організатори маршу - німецький бізнесмен, поет і громадський діяч Євген Городецький та активіст Дмитро Юрінов.

Учасники Маршу Пам'яті минулих років - це жителі Києва, Житомира, Одеси, Чернігова, Білої Церкви, Дніпра, Харкова та інших міст України, представники різних народів України та інших країн, співробітники дипломатичних установ, представники єврейських громад України та світу, працівники Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр", учні українських, єврейських та німецьких шкіл, українські та міжнародні ЗМІ.

У 2021 році організатори очікують на участь близько 700 осіб, серед яких також будуть діти — учні єврейських шкіл Білої Церкви, Миргорода, Житомира, Запоріжжя, Вінниці та Києва.

Програма маршу 3 жовтня 2021 року:

12:00 - учасники Маршу збираються на площі біля кінотеатру "Київська Русь" за адресою вул. Січових Стрільців, 93;

12:15 - організатори маршу проводять брифінг учасників з приводу маршруту та правил поведінки під час ходи;

12:20-  учасники Маршу колоною йдуть до пам'ятника "Менора" в Бабиному Яру (маршрут ходи той же, яким йшли кияни в 1941-му році);

13:30 - у Бабиному Яру рабин, якого запросили організатори, прочитає поминальну молитву;

13: 45 - Марш завершується.

Сторінка заходу у Facebook доступна за посиланням.