При ухваленні державного бюджету на 2011 рік передбачається «урізати» пенсії і зарплати чиновників, заявив голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН в ефірі радіо «Ера-FM». 

«Передбачається при прийнятті бюджету урізати пенсії, я маю на увазі тим, хто отримує величезні пенсії. Зарплати і пенсії, які мають високий рівень, необхідно привести у відповідність», - сказав він.

При цьому, вважає ЛИТВИН, це «не дозволить наповнити бюджет, бо це будуть не такі великі кошти»: «Але, разом з тим, коли сьогодні влада веде мову про те, що складно, треба потерпіти, то люди закономірно ставлять питання, що треба потерпіти всім».

Відео дня

Він наголосив, що владі, «закликаючи до того, щоб затягувати паски», необхідно і самій це зробити. «Момент доволі складний, і, очевидно, треба його переживати усій владі разом з людьми», - зазначив голова ВР. 

Спікер повідомив, що звернувся до уряду з проханням внести на розгляд парламенту «документ про Кіпр, тобто про ліквідацію угоди про співпрацю ще Радянського Союзу з Кіпром, куди найчастіше виводяться гроші з України». «Якби це можна було прийняти рішенням Верховної Ради, то я вас запевняю, що рішення було б давно прийняте, але це повинен бути документ з уряду», - зазначив ЛИТВИН.

За його словами, у разі ухвалення такого документу вдасться збільшити надходження до бюджету.