Зроби знімок – і Леонід Кучма подарує тобі фотоапарат
Зроби знімок – і Леонід Кучма подарує тобі фотоапарат

Зроби знімок – і Леонід Кучма подарує тобі фотоапарат

10:34, 10.09.2008
2 хв.

Головний приз – подарунок від Фонду – справжній «Нікон»... Учора екс-президнт України в своєму Фонді нагородив двох фотографів...

Учора у Фонді “Україна”, засновником якого є Леонід Кучма відбулося нагородження двох молодих фотографів братів Олега та Євгена Казикіних та відкриття їхньої фотовиставки.

Сьогодні дуже непросто, маючи одну лише любительську камеру стати відомим фотографом. І дуже дорога оптика, і дуже насичений ринок цих послуг, і сотні тисяч фотолюбителів, які маючи в руках маленькі цифрові камери, примудряються робити блискучі роботи.

Відео дня

А фотоальбоми метрів всесвітньої фотографії коштують зараз не одну сотню доларів. Та і традиція доброго репортажу в Україні дуже молода. У радянські роки доброї фотографії не було, її замінив фото–агітпроп. Але для тих, хто любить фотографію це все не перешкоди.

Чотирнадцятирічний Євген та сімнадцятирічний Олег, один київський школяр, другий – студент Київського Національного університету театру, кіно й телебачення імені І.К. Карпенка-Карого фотографують уже кілька років.

Їхні фотографії отримували призи на міжнародному фотоконкурсі “Золота Черепаха” у Москві, вони срібні медалісти Міжнародної Федерації Фотомистецтва, учасники другого Міжнародного салону художньої фотографії. Це, звичайно, не WORD PRESS FOTO і не NICON NPCI, але ж не все зразу.

Я бачила виставку хлопців у Фонді Леоніда Кучми. Є дуже традиційні фотографії, а є обіцяючий чорно-білий знімок міста. Коли у юного фотографа на два десятки фотографій знайдеться три фото, які зачіпають око, то він не даремно витрачає час. У хлопців вже є шість виставок. Сьома виставка відкрита вчора. Але головний приз – подарунок від Фонду – справжній «Кенон». Ось воістину: почни знімати і Леонід Кучма подарує тобі добру камеру.

Марина Лаптєва

 

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся