10 років підбирав слова для свого нового творіння  відомий український  письменник Іван  Малкович. Сьогодні він представив на загал «Дитяче євангеліє». Ця світла книга зачаровує не тільки дітей, а й дорослих, і має на меті  об’єднати найбільші християнські церкви України. Видавці просять не робити великих націнок на їхнє творіння, адже його має прочитати якомога більше дітей.

Вічна книга для дітей - світла, з поетичною мовою і чарівними ілюстраціями. Про «Дитяче євангеліє» Іван Малкович мріяв з моменту створення видавництва, ілюстрації і слова для оповідей про Ісуса разом з художником шукав понад 10 років. Адже книга має не розділяти дітей за конфесіями, а навпаки – об’єднати.

Іван Малкович, поет, видавець: «В наш час такі ідеї об’єднавчі, коли книжка оповіді про Ісуса дітей не роз’єднує, а навпаки вона одна, бо конфесії - це тільки в голові у людей, а віра - єдина. І коли така книжка може читатися однаково діткам на сході і заході, на півночі і півдні держави, то це дуже важливо».

Відео дня

Про зміст книжки можна здогадатися вже із самих ілюстрацій, на  яких найважливіші моменти з життя Ісуса. Іван Малкович каже, коли перші читачі брали книжку до рук, думали, ці картини - творіння давнього іконописця. Насправді вони належать руці головного художника видавництва Костеві Лавро. Він створив їх у стилі традиційного іконопису і народної дерев’яної скульптури. Натхнення черпав у  вірі.

Кость Лавро, художник: «Звичайно, по церквам, я читав молитву кожен ранок, коли приступав до роботи. Так вона якось вийшла симпатична».

Результат кропіткої праці вразив навіть священиків - видання благословили представники всіх християнських церков в Україні. Владика Євстратій згадує, що свій шлях до церкви почав саме з дитячої біблії і сподівається, що це євангеліє також приведе до віри тисячі малят.

Владика Євстратій, єпископ Васильківський, голова інформаційно-видавничого управління Київської Патріархії (УПЦ КП): «Зміст дуже гарний, і сама ідея, що це є книжка, має єднати дітей, незалежно від того, якої християнської конфесії вони належать. Тому я думаю, якщо ця книжка відкриє двері до Бога дітям - це буде чудово».

Свою книгу видавці віддають у магазини за собівартістю і просять продавців не робити великих націнок. Адже важливо, щоб сторінки вічної книги відкрили для себе якнайбільше дітей. На таких книжках, каже Малкович, заробляти не можна, їхня ціна не в грошах, а в добрих справах.

ICTV