25 лютого о 17.00 у галереї LvivArt – відкриється VI персональна виставка Юрія Коха у м. Львові під назвою « Цинамонові крамниці».

Як повідомила ZAXID.NETкерівник галереї Юля Скоп, назва є умисною, адже на цю виставку «самоорганізувались» твори, головними персонажами, яких є міські кав’ярні, галереї, крамниці, до світла яких завжди прагнули всі покоління львів’ян і як не прийнято казати – « гостей нашого міста».

Художник відображає і синтезує різних людей, котрі мешкали у Місті за часів Австрії, Польщі, Совдепії, а також вдається до позагеографічних та позачасових алюзій, ніби заклинаючи «на філіжанку кави» майстрів, музикантів, батярів, антикварів, дівчат та іншу розмаїту містову «живність» всіх часів та народів.

Відео дня

Колись, дуже давно (ще у минулому тисячолітті) філософ Олена Мазуркевич ось так стисло охарактеризувала творчість Юрка Коха: «можна підшукати більш-менш вдалу поетичну метафору на зразок «марш голих цеглин» чи «стриптиз іржавої дахівки». Можна ризикнути перелічити пари жіночих ніг або жарівки у нічних віконцях. І ще багато такого до болю знайомого і такого недосяжного водночас. Єдине, що ніколи не піддається репарації - це мелодика кохівських картин, одвічно невловиме медитативне світовідчуття художника..»

Довідка: Юрій Кох народився в 1958 р. у Львові.

1978 – закінчив Львівське художнє училище ім.. І. Труша.

1986 – закінчив Український поліграфічний інститут.

1988 – 1992 рр. – член мистецького товариства «Шлях».

З ІІІ тисячоліття – член Сукцесійного Цеху Leopolis.

Дизайнер понад 70 книг відомих українських літераторів.

Працює в галузі малярства, графіки плакату і книжкового дизайну.

Автор статей та есеїв на мистецьку тематику.

Нагороджений медалями та дипломами 5-ти міжнародних виставок.

1984 – 2010 – учасник 190 графічних та малярських виставок у 30 країнах світу.