Кінокомпанія Warner Bros. запускає у виробництво фільм, присвячений легендарному королеві Артуру. Як повідомляє видання Variety, режисером проекту стане Гай Річі, який поставить картину за власним сценарієм, написаним у співавторстві з Джоном Ходжем (John Hodge).

Стверджується, що в основі проекту буде твір Томаса Мелорі "Смерть Артура", написаний в кінці XV століття. У ньому розповідається про короля бриттів, який в VI столітті нашої ери зміг відбити нападників, які вторглися на територію сучасної Англії саксів.

Вважається, що Мелорі зібрав воєдино кельтські оповіді, численні легенди та романи про короля Артура і "лицарів Круглого столу" і, переробивши їх, створив свої романи-компіляції, що відображали настрої свого часу.

Відео дня

Нагадаємо, що спочатку студія Warner Bros. мала намір доручити Річі екранізацію коміксів про інопланетного мисливця за головами Лобо, проте після успіху "Шерлока Холмса", що заробив у світовому прокаті майже 500 мільйонів доларів, режисер одержав завдання зайнятися сиквелом картини.

Коли Річі приступить до зйомок фільму про короля Артура, поки не уточнюється.

Lenta.ru