Жульєт Бінош не виходить заміж, бо вважає себе не дуже розумною
Жульєт Бінош не виходить заміж, бо вважає себе не дуже розумною

Жульєт Бінош не виходить заміж, бо вважає себе не дуже розумною

17:35, 12.04.2010
6 хв.

У школі я вчилася не дуже добре, бо мене не цікавили всі ці підручники… Мій секрет краси – кохання…

Якось я намагалася займатися благодійністю, але все закінчилося трагічно, бо один з керівників асоціації виявився педофілом… У школі я вчилася не дуже добре, бо мене не цікавили всі ці підручники… Мій секрет краси – кохання…

Разом з «Французькою весною» завітала в Україну й відома акторка, а також письменниця і художниця Жульєт Бінош. Після Нью-Йорка, Токіо, Монреаля, Парижа та Сіднея, вона привезла до Києва свій проект Jubilations. Далі виставка помандрує по Східній Європі.

Jubilations – 68 картин та 34 вірші, присвячені кіномитцям, написані Жульєт. Вони будуть представлені в галереї "Цех" з 13 квітня по 8 травня.

Відео дня

У Києві Жульєт поспілкувалася з українською пресою.

Вона слухає різноманітну музику: рок, джаз, реп, оскільки у неї ростуть двоє діток. А також вона не думає про мрії, бо, за її словами, існує все лише тут і зараз, усе прекрасне робиться кожної миті. І не може бути якоїсь мрії поза цим моментом.

– Я не жалію про минуле, і в мене не має мрій про майбутнє, для мене є лише теперішні моменти.

Вміщуючись перед камерами, Жульєт випила склянку води й сказала українською:

– За здоров’я.

Акторка одразу сказала, що не любить сама просто так говорити. Вона любить, коли її запитують.

Пані Жульєт, що вам вдалося вже побачити в Києві?

У мене було багато інтерв’ю, тому ще нічого не побачила. Але я дуже сподіваюся, що щось таки побачу.

Україна – це така країна, яку хочеться для себе відкрити, знайомитися з нею.. Вона була в складі Радянського Союзу, потім здобула свою незалежність, вона твориться зараз…

Чи можете більше розказати про проект, з яким приїхали до Києва?

Ідея зародилася під час вистави «Сучасного танцю». Це був доволі незвичний досвід. Протягом семи місяців ми виступали з цією виставою. Я була настільки втомлена, що втрачала свідомість, тому минулого жовтня вирішили припинити цю виставу. Але як наслідок з цими танцями, ми побували в одинадцятьох країнах. Тоді нам запропонували зробити ретроспективу найкращих фільмів…

За свою кар’єру мені довелося попрацювати з великою кількістю людей, з різними традиціями, тому мені не захотілося залишатися пасивною і просто їздити показувати фільми. Говорити лише про минуле – теж нецікаво. Тому я вирішила зробити таку своєрідну відповідь режисерам, з якими я працювала над створенням фільмів. Вони показували мене, направляючи на мене свої камери, а я їх у відповідь зображала пензлем.

Ви брали уроки малювання чи ви самоучка?

Коли мені було дев’ять років, моя мама купила мені сто книжок з кращими шедеврами живопису. У нас просто було не дуже багато грошей, а як тільки вони з’явилися, то мама мені їх купила.

На вихідних я просто сідала й робила копії з цих книжок.

Крім того, у школі я вчилася не дуже добре, бо мене не цікавили всі ці підручники. Тому я малювала. Через це моя особистість знаходила вихід, стверджувалася, реалізовувалася.

З одинадцяти років я вчилася в такій собі експериментальній школі, де в нас були дуже різні заняття, вчили також працювати з малюнком. Мій вчитель з малювання навчив мене бачити зв`язок між світлом і тінню. По-перше, це захоплює. По-друге – це символічно, тому що в грі актора теж є робота зі світлом і тінню.

Я не можу малювати олійними фарбами. Я одно разу спробувала, це було так жахливо. Тому для мене було радістю відкрити акрилові фарби, які дуже швидко висихають.

Звісно, бувають періоди, коли я можу малювати, коли – не можу.

Кожна людина, яка досягає популярності, відчуває тягар соціальної місії. Яка соціальна місія для вас найбільш приємна?

Я б з вами не погодилася щодо місії, бо, як на мене, наша місія полягає в тому, що ми робимо те, для чого ми створені.

У мене був період, коли я намагалася зробити щось у соціальній галузі. Їздила в Камбоджу, де працювала з асоціацією, яка займалася сиротами. У мене тоді якраз народилася моя перша дитина. Я тоді подумала, що було б добре, якби мій син мав зв`язок з людьми, які живуть на іншому континенті й мають не такі комфортні умови для життя.

Проте потім усе погано закінчилося, бо виявилося, що один з керівників цієї асоціації – педофіл.

Це була страшна історія. Відтоді я не погоджуюся з тим, що всі зірки повинні займатися благодійністю.

Один режисер сказав, що люди повинні самі вирішувати проблеми своєї країни. Успіхи їхньої країни повинні бути їхнім досягненням.

Щодо місії в нашій безпосередній роботі… Важливо зробити правильний вибір фільму. Тобто зробити фільм хорошим.

Я ретельно підходжу до вибору фільму. Я не керуюся намірами заробити гроші чи просто здобути популярність.

Красивих жінок прийнято запитувати про секрет їхньої краси. Який ваш секрет?

Я не знаю жодного секрету, окрім кохання. Ще кілька років тому я відкрила для себе давньокитайські знання, які пов’язані з людською енергією. Притримуюся думки, якщо в людині дуже добре функціонує позитивна енергія, то краса людини досягає свого максимуму.

Наскільки для вас є важливою політична, етична складова у фільмах?

Для мене дуже важливо бачити, в якому напрямку рухається фільм, коли я погоджуюся на роль. І які думки це кіно може народити в глядача.

Чи правда, що ви є хресною мамою дев’ятьох камбоджійських дітей?

Ні, тільки п’ятеро. Ми з ними тільки листуємося. Свою долю вони вирішують самі.

Для мене достатньо знати, що вони мають можливість спати в нормальних умовах.

Ви сказали, що у вашому житті дуже багато кохання. А чому ви ніколи не виходили заміж?

Мені двічі пропонували одруження, коли стосунки закінчувалися. У третє, мені здається, це вже буде не розумно. І взагалі я не дуже розумна.(Сміється. – Авт.).

Ксеня Лесів

 

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся