На Одеській кіностудії знято наймасштабнішу на пострадянському просторі за останні 25 років кіноепопею про Велику вітчизняну війну під назвою «Двоє та війна».

Фільм «Двоє та війна» є спільним проектом Одеської кіностудії і московської кінокомпанії «Сінебридж». Сценаристом став Сергій Сергєєв, а постановку фільму здійснили режисери Віталій Воробйов, відомий за такими фільмами про війну як «Вибух на світанку»,«Неслужбове завдання», «Під градом куль», і Євген Звєздаков (серіал «Кавалери ордену Морської зірки», фільм «Невірність»).

У головних ролях знялися Микита Звєрєв, Тетяна Арнгольц, Борис Щербаков, народний артист України Василь Яковець, Геннадій Скарга, Георгій Делєів, Яків Кучеревський.

Відео дня

Зйомки кіноепопеї проходили в Одеській області та у Криму. У масовці були задіяні близько півтисячі людей.

 «Двоє та війна» - це військова драма про перші роки Великої вітчизняної війни (1941 -1943 рр.). В основі сюжету – вічні людські почуття – хоробрість і боягузтво, мужність і відвага, зрадництво і любов.

Прем’єра картини планується вже навесні 2007 року в кінотеатрах України і Росії.  Перший показ пройде в Одесі і буде присвячений Дню звільнення міста.

У квітні цього ж року на Одеській кіностудії стартують зйомки продовження цієї кінострічки. Фільм під робочою назвою «Сапери» зніме актор і режисер Борис Щербаков, який також зіграє одну з головних ролей.