В Івано-Франківську міська організація ВО «Свобода» провела акцію зі вшанування пам’яті провідника ОУН Євгена Коновальця.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Всеукраїнського об’єднання «Свобода», зазначивши, що 13 червня громадськість відзначала 119-ту річницю від дня народження Є.Коновальця.

Урочистості розпочались зі Служби Божої та поминальної панахиди у храмі «Зіслання Святого Духа».

Відео дня

Відвідавши Святу Літургію, парафіяни разом зі «свободівцями» провели урочисту ходу вулицею Євгена Коновальця до барельєфу провіднику ОУН на початку вулиці. Там учасники заходу провели віче, а також поклали до погруддя Є.Коновальця вінки та квіти.

До річниці народження провідника ОУН міська організація ВО «Свобода» видала спеціальний бюлетень «Провідник буремної доби», в якому викладено основну інформацію про життєвий шлях видатної постаті в історії національно-визвольного руху в Україні.

Виступаючи перед присутніми, голова секретаріату міської організації ВО «Свобода» Руслан МАРЦІНКІВ зауважив: «Ми, нове покоління українських націоналістів, повинні пам’ятати про героїв українських визвольних змагань. Євген Коновалець – провідник ОУН, який вмів єднати українців навколо головного завдання – здобуття Української держави”.