Британська актриса Кім Кеттролл, виконавиця ролі Саманти Джонс в Сексі у великому місті, отримала Почесну Докторську Ступінь.

53-річна Кім Кеттролл стала почесним членом Університету Джона Мура в Ліверпулі - місті, де вона народилася, повідомляють британські ЗМІ. 

Університет Ліверпуля присудив Кеттролл Почесну Докторську Ступінь у знак визнання її внеску у мистецтво. На церемонії вручення дипломів актриса одягала вчену мантію і бонет. 

Вона звернулася до сотень випускників, продемонструвавши свої знання творчості американського письменника Томаса Вулфа: "Той, хто сказав: "Додому вороття немає", не прийшов із Ліверпуля". 

Кеттролл зазначила, що дуже пишається своїми ліверпульським походженням. 

"Я пишаюся своїми ліверпульським походженням. Я відчуваю себе частиною цього міста. Спасибі, що повернули мене додому", - сказала актриса. 

Кім Кеттролл народилася у Великобританії, проте невдовзі її сім`я іммігрувала до Канади. У Ліверпуль актриса вперше повернулася минулого року, про її повернення на батьківщину зняли документальний фільм. У рідному Ліверпулі актрису вважають британкою. 

Нинішньої осені Кеттролл має з`явитися на театральній сцені Ліверпуля в шекспірівській постановці Антоній і Клеопатра. 

Нагадаємо, що в червні 2010 року в прокат вийшла друга частина повнометражного фільму Секс у великому місті (в українському перекладі - Секс і місто), знятого за мотивами однойменного серіалу. Бюджет другої частини склав $ 95 млн. З цієї суми щонайменше $ 10 млн пішли на вбрання головних героїнь. 
За матерiалами: РИА Новости