Полотно італійського художника Мікеланджело да Караваджо "Взяття Христа під варту" можуть передати особисто Віктору Януковичу під час його візиту до Німеччини 30 серпня.

Про це пише Сегодня з посиланням на джерела в МЗС та НЦБ Інтерполу.

За даними газети, така ідея запропонована на дипломатичному рівні й підтримана правоохоронними органами обох країн.

Відео дня

"На тлі інциденту з керівником представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ланге, затриманого нещодавно в Борисполі, цей жест доброї волі свідчить, що відносини між нашими країнами входять в нормальне, цивілізоване русло. Але остаточно, з включенням в протокол, цей акт ще не врегульовано", - сказав співробітник Інтерполу.

Як відомо, картина Караваджо нещодавно була знайдена в Німеччині. У 2008 році вона була вкрадена з Одеського музею Західного і Східного мистецтва.

Картина "Взяття Христа під варту" неодноразово проходила мистецтвознавчі експертизи, які підтверджували приналежність її пензлю Караваджо.

Проте після затримання в Берліні мистецтвознавці Національної галереї Ірландії і німецький експерт Роберто Контіні поставили під сумнів її справжність.

Однак в Одеському музеї і не приховували, що це авторська копія самого Караваджо. Таких, на думку експертів, у світі 3 або навіть 4.

Українська правда