28 березня журналіст Юрій Луканов презентував на ХІІІ Міжнародній виставці “Україна – подорожі й туризм” свою нову книгу  “Європейський феєрверк”,  яка є результатом його двотижневих мандрів шістьма країнами Європи – Польщею, Німеччиною, Нідерландами, Бельгією, Францією і Люксембургом.

У своїх мандрах автор помічає і з легким гумором  описує у невеликих розділах речі, які неможливо знайти в традиційних путівниках. Наприклад, у знаменитому Луврі він знаходить “Сільпо”, в тому ж Парижі розказує про “газову атаку” на його особу, в Кьольні раптово знаходить грузинську дівчину,  Тарапуньку й Штепселя, на фермі під Амстердамом спостерігає фермерське  еротичне шоу.

Проект здійснено спільно з туристичною фірмою “Феєрія”, яка має девіз “Життя без мандрів – нудне й одноманітне”. Директор цієї фірми  Ігор Захаренко називає Луканова журналістом-імпресіоністом, бо у своїх нотатках той викладає саме власні враження (impression) від Європи.  Бажаючі відкрити для себе Європу можуть це прочитати, а потім порівняти з власними враженнями, які вони отримають під час подорожі.

Відео дня

Книга вийшла тиражем 10 тис. примірників, але скільки вона буде коштувати, автор сам ще не знає.