Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ не планує відвідати міжнародний Львівський книжковий форм, на який цього року з’їдуться сімнадцять популярних письменників Європи та світу. (Форум проходитиме у Львові з 15 по 19 вересня – УНІАН).

Про це в коментарі УНІАН повідомила заступниця глави Адміністрації Президента України Ганна ГЕРМАН.

«Ви знаєте, що Президент має поїздку до Нью-Йорка (20 вересня – УНІАН). Також у Президента є ще кілька важливих поїздок», - сказала Г.ГЕРМАН і зауважила, що В.ЯНУКОВИЧУ тільки днями надіслали запрошення.

Відео дня

«Такі речі планують завчасно. Тільки вчора я отримала запрошення на цей форум. Гадаю, Президент теж учора отримав. А ви ж розумієте, що графік Президента складається набагато більше часу наперед. Президент – це особа, яка не сидить і не чекає, коли його хтось кудись запросить, і бігом туди їхати», – сказала Г.ГЕРМАН.

За словами заступниці глави АП, якщо «Бог дасть дожити до наступного року і якщо Президент отримає запрошення на такий форум вчасно, то обов’язково його відвідає”.

«Знаю, що Президент надіслав привітання форуму. Сьогодні треба думати не про те, чи відвідувати форум, а про те, як зробити, щоб українська книжка в Україні справді була популярна. Аби не було дев’ять іншомовних книжок на одну українську, а навпаки», - сказала Г.ГЕРМАН.

Нагадаємо, що колишній Президент України Віктор ЮЩЕНКО щороку відвідував Львівський книжковий форум.