Акварелі, які приписують кисті німецькому нацистському лідерові Адольфу Гітлеру, виставляють на аукціон у Великій Британії.

Малюнки виставлять з-поміж інших лотів торгів аукціонного дому Mullocks, які пройдуть сьогодні, 30 вересня, на іподромі Ладлоу в графстві Шропшир на заході Англії.

Більшість акварелей датована імовірно 1908 роком. Тоді Гітлер намагався почати кар`єру художника і вступити до Віденської академії мистецтв.

Відео дня

Роботи виявив у шафі в одному з маєтків на півночі Австрії юрист, який купив цю нерухомість.

Реалізація малюнків на аукціоні - проблемне завдання, оскільки в багатьох країнах це може бути розцінено як прославляння нацизму. Аукціонери єврейського походження відмовляються продавати гітлерівські малюнки з моральних міркувань і поваги до пам`яті жертв Голокосту.

Тим не менш, торговий дім Mullocks розраховує виручити за 17 акварелей у цілому близько 150 тис. фунтів стерлінгів. Оцінна вартість однієї роботи коливається від 100-150 до 10-12 тис. фунтів стерлінгів.

Як повідомлялося 17 вересня, уряд Непалу прийняв рішення виділити кошти на ремонт машини, подарованої Адольфом Гітлером королю Непалу Трібхувану.
РІА Новости