Українська православна церква за ініціативою митрополита Луцького і Волинського НІФОНТА вперше видала Молитвослов та Закон Божий, надрукований шрифтом Брайля.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомили голова прес-центру Волинської єпархії протоієрей Валентин МАРЧУК та митрополит Луцький і Волинський НІФОНТ.

"Ми видали приблизно 1 тисячу екземплярів Закону Божого та Молитвослова. Всі, хто долучався до цієї акції, знали, що це абсолютна благодійна акція", - сказав В.МАРЧУК.

Відео дня

За його словами, на прохання Руської Православної Церкви до Москви також було передано три примірники Молитвослова, виданого шрифтом Брайля.

"Вже кілька років тому вихованці Волинської духовної семінарії з нашого благословення, своїми руками, самі викололи мовою Брайля Молитвослов для незрячих. Це була перша ластівка в Україні", - повідомив отець НІФОНТ.

У свою чергу інваліди зору вітали таке видання. "Ми всі радіємо, що незрячі люди тепер можуть самостійно брати в руки Закон Божий і вникати, читати, розуміти його і відповідно чинити в житті ті чи інші кроки", - зазначив голова правління Волинської обласної організації товариства сліпих Юрій СИМОНЧУК.

У свою чергу головний офтальмолог України, доктор медичних наук Сергій РИКОВ додав, що зараз спільно з церквою у Волинській області створюється офтальмологічний кабінет. "Мені дуже приємно, що цей проект буде продовжено", - наголосив він.

Довідка УНІАН. Шрифт Брайля - це рельєфно-крапковий шрифт, яким користуються на письмі та у читанні незрячі люди. Шрифт був розроблений в 1821 році французом Луї Брайлем, який в три роки сам втратив зір.