Мультсеріал про поросятко Фунтика отримав продовження.

Про це повідомляє Комсомольская правда. Незабаром глядачі побачать 52 серії мультика. Вже відзнято три серії про нові пригоди головного героя - Фунтик майже попався, Фунтик і Пірат і Пірат і Жако Добра справа.

Решта поки що готуються до виробництва.

Відео дня

Героїв озвучували ті ж самі актори, які брали участь у створенні радянських мультфільмів про пригоди поросяти Фунтика. Дядечко Мокус, наприклад, досі говорить голосом Армена Джигарханяна, мавпочка Бамбіно - Ірини Муравйової, Беладонна - 85-річної Ольги Аросєвої.

Як повідомляється, головного героя, порося Фунтика замість Зої Пильнової озвучила Олена Симонова, а начальник поліції Фокстрот замість Анатолія Баранцева заговорить голосом Ігоря Силіверстова. Також стало відомо, що нові образи старих героїв зазнали деяких змін - персонажі стали ляльковими, а не мальованими, як були колись.

Нагадаємо, що в серпні 2007 року в Севастополі встановили пам`ятник поросяті Фунтику.

***

Дитячий чотирисерійний мультфільм Пригоди поросяти Фунтика знято на студії Екран у 1986-1988 роках. На основі мультфільму випущені відеоігри, а деякі фрази, на кшталт Лучший кофе на дороге! Отхлебнешь - протянешь ноги!, стали крилатими. У 2008 році повідомлялося про смерть Юрія Фрідмана - одного з творців мультфільму.

Корреспондент