Губернатор провінції Південний Сінай в Єгипті Мухаммед ШОША ухвалив несподіване рішення знову закрити практично все узбережжя Червоного моря на популярному курорті Шарм-еш-Шейх для купання і підводного плавання, повідомляє РІА “Новости” з посиланням на інтернет-портал "Аль-Ахрам".

Про губернаторське рішення, яке набрало чинності з середи, пізно увечері у вівторок було поінформовано національну палату дайвінгу і морських розваг.

М.ШОША не пояснив конкретних причин ухваленого рішення, лише підкреслив, що це робиться для безпеки туристів та їх захисту від нападів акул.

Відео дня

Влада Південного Сінаю заборонила підводні занурення і купання в 26-ти районах узбережжя Шарм-еш-Шейху. Як і раніше, купатися і займатися дайвінгом і снорклінгом можна лише в шести районах: бухтах Наама-бей, Набк, Шарм-ель-Мая, Рас-Ум-Сід, Акуляча бухта, Рас-Гаміля.

При цьому на всіх дозволених пляжах і в зонах занурення продовжують діяти суворі правила, за недотримання яких пляжі негайно закриватимуться, а порушники - готелі і дайвінг-центри - позбавлятимуться ліцензій і виплачуватимуть величезні штрафи, не виключена і кримінальна відповідальність.

Зокрема, для купання має бути виділена спеціальна територія, захищена канатами і буйками, глибина води у цих місцях не повинна перевищувати двох метрів.

На всіх пляжах мають постійно перебувати рятувальники на швидкісних катерах з усім необхідним екіпіруванням, а також медичні працівники.

Крім того, на пляжах Шарм-еш-Шейху в обов`язковому порядку розміщують наглядові вежі заввишки 5-6 метрів, на яких протягом всього світлого часу доби перебуватимуть чергові і відстежуватимуть можливу появу акул.

Дайверам, як і раніше, суворо заборонено годувати риб.

На початку грудня в районі Шарм-еш-Шейху було зафіксовано п`ять нападів акул на відпочиваючих, після чого пляжі були закриті на невизначений термін. Раніше подібні інциденти відбувалися в Шарм-еш-Шейху вкрай рідко, пляжі у цих місцях вважалися абсолютно безпечними.

Єгипетські власті за допомогою іноземних фахівців продовжують з`ясовувати причини агресивної поведінки акул. Крім того, вивчаються і можливі засоби додаткового захисту від морських хижаків. Зокрема, італійська компанія запропонувала використовувати електромагнітний щит для відлякування хижих риб від берегів курорту.