12 січня на засіданні уряду буде розглянута Постанова Кабінету міністрів України «Про утворення Українського інституту національної пам’яті» - як науково-дослідної бюджетної установи при Кабінеті міністрів України.

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві прес-служби Кабміну.

Прес-служба уряду заявляє, що уряд України не приймав жодних рішень про ліквідацію Київського Музею Української Народної Республіки – “ні зазначеного музею, ні будь-якого іншого”. (Ймовірно, ідеться про Музей Української народної революції 1917-1921 рр., який станом на 10 січня стояв опечатаний).

Відео дня

“Насправді, на виконання Указу Президента України «Про оптимізацію центральних органів виконавчої влади», відбувається реорганізація Українського інституту національної пам’яті, структурним підрозділом якого є Музей Української Народної Республіки”, - говориться в заяві. Також зазначається, що “завтра на засіданні уряду буде розглянута Постанова КМУ «Про утворення Українського інституту національної пам’яті» - як науково-дослідної бюджетної установи при Кабінеті міністрів України”.

У прес-службі запевнили, що “робота музею УНР, так само як і Національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодомору», Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр», Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили», які підпорядковані Українському інституту національної пам’яті, безумовно, буде продовжена”.

“Більше того, необхідні кошти на функціонування цих установ уряд уже передбачив у Державному бюджеті на 2011 рік”, - наголосили у прес-службі.