27 січня у Києві вшосте стартує щорічний фестиваль Вечори французького кіно. До програми увійшли найкращі фільми Франції останнього сезону.

Кіноогляд відкриється о 19:00 в київському кінотеатрі Україна фільмом Завірена копія з Жюльєт Бінош у головній ролі. Головну чоловічу роль у фільмі виконав відомий оперний співак Вільям Шіммел.

Завірена копія — новий фільм живого класика Аббаса Кіаростамі й перша картина іранського режисера, що її він зняв за межами батьківщини. Картина номінувалася на Золоту пальмову гілку Каннського фестивалю та отримала Срібну пальмову гілку за найкращу жіночу роль.

Відео дня

"Одного разу я почув, як Жюльєт Бінош відповідала на питання журналістів, чи хоче вона зніматися в Голлівуді. "Я хочу зніматися у фільмах Аббаса Кіаростамі", - відповіла вона, а я запам`ятав", - розповів Аббас Кіаростамі.

* Повний календар подій у місті дивіться тут

Кіаростамі — один із лідерів так званої нової хвилі іранського кінематографу. Володар безлічі кінематографічних нагород, в числі яких Золота пальмова гілка 50-го Каннського фестивалю (за фільм Смак вишні). Він став першим іранським режисером, якому присудили цю нагороду.

Крім Завіреної копії, в рамках фестивалю Вечори французького кіно, що проходить за підтримки інвестиційно-фінансової групи ТАС, показуватимуть:

- Драму Франсуа Озона Притулок;

- Фантастичний фільм Останній романтик планети Земля з Матьє Амальріком у головній ролі;

- Треш-хоррор-комедія Гума Квентіна Дюп`є;

- Новий фільм від головного романтика Франції Крістофа Оноре Моя дівчинка не хоче.

Фестиваль проходить за підтримки Французького культурного центру та CARTE NOIRE.

Медіа-партнери — Кореспондент.net, 5 канал, Просто Радіо, ТОП-10, Український тиждень, top10.ua, kino-teatr.ua.

Корреспондент.net