У 1984 році американський астронавт Брюс Маккендес став першою людиною, що вийшла у відкритий космос без страхувального пристрою.

Під час польоту "Челленджера" при допомозі спеціального апарату на реактивній тязі він залишив корабель і рухався навколо нього у відкритому космосі на відстані до 100 метрів. Апарат, вагою 136 кілограмів, що одягається як "заплічний рюкзак", дозволяв переміщуватись у просторі зі швидкісью до 2 км/год. Після його півторагодинного випробування Маккендес безпечно повернувся на борт "Челленджера".

1906 року сигнал SOS вперше був запропонований як міжнародний сигнал лиха (замість коду CQD, який раніше використовували на суднах).

Відео дня

В 1920-му в Іркутську за повстановою місцевого Військово-революційного комітету розстріляно 47-річного адмірала Олександра Колчака, верховного правителя монархічних російських військ в період громадянської війни.

1992 рік — у голландському місті Маастрихт міністри закордонних справ, економіки та фінансів країн - членів ЄЕС підписали "Договір про Європейський Союз", який передбачав трансформацію ЄЕС в новий економічний, валютний, а у перспективі і політичний Європейський Союз.

Ядро 240-сторінкового документу, схваленого представниками 12 західноєвропейських держав, склали економічний і валютний союзи. До 1999 року країни мали ввести єдину валюту, єдине громадянство, а жителі об`єднаної Європи отримають активне і пасивне виборче право на виборах до місцевих органів країни, в якій вони в даний момент проживають; оборонна політика країн - учаниць Європейського союзу мала б формуватись спільними зусиллями на основі воєнно-політичних принципів НАТО. Маастріхтський договір набував чинності з 1993 року і до того часу був ратифікований у Великій Британії, Франції, Німеччині, Іраландії, Іспанії, Португалії, Італії, Греції, Данії, Люксембурзі, Бельгії та Нідерландах.

7 лютого народилися:

1478 рік —Томас Мор, англійський філософ, державний діяч, лорд-канцлер (1529-32 рр.), письменник ("Утопія"), один з основоположників утопічного соціалізму.

1812 року народився Чарльз Діккенс, англійський письменник ("Давид Копперфільд", "Олівер Твіст", "Холодний дім", "Тяжкі часи"…).

Твори Діккенса пронизані дотепністю, що вплинула на оригінальність національного характеру і образу мислення, відомого в світі, як "англійський гумор". Письменник похований в куточку поетів у Вестмінстерському абатстві.

У 1906-му народився Олег Антонов, український авіаконструктор; створив понад 60 типів транспортних літаків і планерів.

Створив близько 50 конструкцій учбових, транспортних і спортивних планерів (наприклад, Рот Фронт-1). В 1939 на планері "Рот-Фронт-7" (РФ-7) конструкції Антонова Ольга Василівна Клепікова встановила абсолютний міжнародний рекорд по дальності польоту на планері (749,203 км). Сконструював літак АН-2, який широко застосовується в народ. господарстві країни; створив ряд транспортних і пасажирських турбогвинтових літаків, в тому числі літак АН-10. 1958 розробив конструкції суцільнометалевих спортивних планерів А-11 і А-13.

ТСН