У Києві з 21 по 25 лютого проходив традиційний фестиваль Лінія іспанського кіно.

Фільм-відкриття - нова режисерська робота Антоніо Бандераса Літній дощ. На фестивалі також представлені фільми: Бентежна Анна від автора бестселера Люсія та Секс Хуліо Медема, Діра Карлоса Мартіна Феррера і Хребет диявола - перша стрічка містичної трилогії славетного Гільєрмо Дель Торо (Лабіринт Фавна, 3993 - реліз у 2009 році), повідомив Артхаус Трафік.

Літній дощ - стрічка повертає глядачів у Малагу 1970-х років. Це історія становлення 18-річного Мігеліто, що вирішив стати поетом після прочитання Божественної комедії Данте. Разом із друзями він переживає перші випробування дорослішання. Вони безтурботно насолоджуються літом, як раптом життя завдає їм важкі удари.

Відео дня

У фільмі режисер прагне показати всі труднощі дорослішання: конфлікт батьків та дітей, нескінченні бійки за місце під сонцем і перше кохання.

Діра - Мігель, сорокарічний чоловік, одного разу приходить до тями і розуміє, що знаходиться в темному колодязі, викладеному цеглою. Усе, що він має – відро та ковдру. Чоловіка кинули у яму два викрадачі, які лише зрідка кидають Мігелю цигарку, шматок сиру або свічу. Крім того, вони періодично фотографують чоловіка. Він не знає, скільки часу знаходиться в колодязі та не може пояснити, чому він тут. І тільки згодом з`ясовується, що він дуже добре знає своїх викрадачів.

Бентежна Анна - екскурс у глибини підсвідомості дівчини в період з 18 до 22 років. Глядач проходить крізь сторінки її життя в зворотному відліку 10, 9, 8, 7...0... немов під час гіпнотичного сеансу, впродовж якого Анна доводить, що вона не така як усі. Вона проживає життя молодих дівчат, які колись трагічно загинули у віці до 22 років і тепер поселилися в проваллі її пам`яті.

Фільм-учасник конкурсної програми II міжнародного кінофестивалю в Римі.

Хребет диявола - громадянська війна в Іспанії. Уночі на притулок падає бомба, і, не вибухнувши, застряє в піску посередині подвір’я. Цієї ж ночі із сиротинця зникає малюк. Згодом по притулку починають ходити чутки про привид зниклого. Тепер його називають "тим, хто зітхає". Неприкаяна душа блукає притулком, намагаючись про щось застерегти живих. У неї тепер одна надія - 12-річний Карлос, який після смерті батька потрапляє до цього ж притулку. Карлос досліджує страшні таємниці школи та одного разу зустрічається віч-на-віч з "тим, хто зітхає".

Корреспондент.net