У Тернополі акцією «Дзвін пам’яті» вшанують пам’ять загиблих під час землетрусу в Японії.
Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі міської ради, організовує захід на центральному Театральному майдані міста центр японської культури «Дарума».
Представники організації встановлять на майдані дзвін і з 15 години усі бажаючі зможуть вдарити у нього на знак солідарності із японцями.
Також усіх бажаючих представники «Даруми» навчать робити журавлів за технікою орігамі. На крилах журавлів напишуть слова підтримки для японців, після чого паперових птахів передадуть в посольство Японії.
Окрім цього в актовій залі Тернопільського національного економічного університету відбудеться благодійний концерт «Плач Сакури» на підтримку постраждалих від землетрусу в Японії. У концерті візьмуть участь японські піаністи Атсуко ОГАВА та Кіроші КУРОТАНІ. Також під час заходу відбудеться демонстрація документального відео про трагічні події в Японії.
Довідка УНІАН. До центру японської культури «Дарума» входять дві спортивні секції: фехтування на японських мечах кендо, яка існує в Тернополі вже чотири роки, та карате шотокан. Учасники центру не лише займаються спортом, а й вивчають японську мову, культуру та мистецтво. Усі заняття – безкоштовні.