Влада російського міста Ростов надасть у престижному районі міста земельну ділянку для будівництва Українського дому.
Про це власному кореспонденту УНІАН у Москві повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України в РФ Володимир ЄЛЬЧЕНКО за підсумками робочої поїздки у Ростовську область .
«Сьогодні було досягнуто домовленості з губернатором Ростовської області про виділення земельної ділянки для будівництва Українського дому, де буде функціонувати Генеральне консульство України, інформаційний центр, центр допомоги середньому та малому бізнесу, культурний центр бібліотека тощо», - сказав В.ЄЛЬЧЕНКО.
За його словами, найближчим часом влада міста має запропонувати варіанти земельних ділянок у центрі міста, після чого почнеться проектування і будівництво.
Він зауважив, що інвестувати в будівництво такого будинку висловили бажання ростовські і донецькі бізнесмени.
В.ЄЛЬЧЕНКО повідомив, що у ході робочих зустрічей представники влади Ростовської області висловили велику зацікавленість в участі у Бізнес форумі у Донецьку, який під патронатом президентів двох країн пройде у другій декаді жовтня.
Посол відзначив, що 30% товарообігу Ростовської області припадають на України, а 6% загального товарообігу між Україною та РФ припадають на Південний федеральний округ.
«За рахунок того, що з цього регіону РФ немає поставок енергоресурсів, дуже велике позитивне сальдо у торгівлі у України, а загальна сума товарообігу майже 3,5 млрд. дол. Все це й пояснює величезну зацікавленість бізнес кіл і влади Ростовської області до участі у Донецькому бізнес форумі», - сказав В.ЄЛЬЧЕНКО.
Окрім того, він зауважив, що Ростов буде одним з міст проведення Чемпіонату світу з футболу 2018 році й планується побудувати два сучасних стадіони.
«Ростов цікавить досвід будівництва «Донбас Арени». Думає знайдеться місце для українських компаній, які братимуть участь у будівництві. Причому мова йде не тільки про стадіони, а про всю інфраструктуру Ростовської області», - сказав він.
В.ЄЛЬЧЕНКО відзначив, що одним з болючих питань є дуже важкий режим перетину спільного кордону і ці питання будуть винесені на розгляд голів МЗС та урядів двох країн.
Як відомо, Ростовська область межу з Донецькою та Луганською областями України.