Шевченківська райдержадміністрація Києва дозволила спорудження житлового будинку на земельній ділянці на вул. Лук’янівській, 11 своїм розпорядженням від 29 травня 2007 року.

Про це повідомляється у відповіді КМДА на інформаційний запит УНІАН.

Як зазначається у відповіді, не заперечував проти будівництва на Щекавиці житлового будинку з підземними автостоянками й Інститут археології НАН України. Щоправда, роботи можливі лише за умови археологічного нагляду за земельними роботами, про що йдеться в листі Інституту від 2 липня 2007 р. Погодила, у свою чергу, проект будівництва на Лук’янівській, 11 Київголовархітектура. Установа дозволила забудову, враховуючи погодження Головного управління культурної спадщини від 11 грудня 2007 р.

Відео дня

У відповіді КМДА зазначається: «Щоправда, після виявлення на місці будівництва археологічних знахідок та акцій протесту проти знищення Щекавиці, проведених киянами, Київголовархітектура звернулась до Інспекції державної архітектурно-будівельного контролю з проханням перевірити відповідність вказаного будівництва до погодженої проектної документації та надання інформації стосовно наявності дозволу на виконання будівельних робіт. Перевірка порушень державних будівельних норм не виявила.

Як повідомляв УНІАН, 5 липня ц.р. будівництво на Щекавиці тимчасово призупинено до завершення археологічних досліджень на ділянці приписом Головного управління охорони культурної спадщини у зв’язку з виявленням археологічного охоронного шару. Того ж дня припис був вручений компанії "Новоград-УКБ", яка здійснює технічний нагляд за будівництвом, і так і не потрапив до рук забудовників.