У 1834 році відкрили Київський імператорський університет св. Володимира (нині Київський національний університет імені Тараса Шевченка).

Навчання у Київському університеті розпочали перші 62 студента. Початково діяв лише один філософський факультет з двома відділеннями — історико-філологічним та фізико-математичним. 1835 року відкрився юридичний факультет, а 1847 року — медичний. Філософський згодом розділився на два самостійні факультети. З такою структурою університет працював до 1917 року.

1965 року президент США Ліндон Джонсон підписав законопроект, який вимагає від виробників сигарет друкувати на пачках попередження про шкоду куріння для здоров’я.

Відео дня

У 1994-му парламент Індії заборонив у країні тести з визначення статі майбутньої дитини у зв’язку з великою кількістю абортів у разі, коли тест визначав, що народиться дівчинка.

У 2002 році сталася трагедія на авіаційному шоу у Львові, найбільша в історії світових авіашоу.

На Скнилівському аеродромі впав Су-27, пілоти якого не впоралися з управлінням; загинуло 78 людей, понад сто — поранені.

27 липня народилися:

У 1824 році — Александр Дюма-син, французький письменник і драматург.

Байстрюк швачки Катрін Лабе і знаменитого письменника Александра Дюма. На сюжет його п`єси "Дама з камеліями" на основі однойменного роману написана опера Джузеппе Верді "Травіата".

1964 року народився Юрій Клинських (Хой), російський музикант, лідер панківської групи "Сектор газа".

У 1965-му народився Хосе-Луїс Чилаверт, парагвайський футболіст, воротар.

Володар багатьох південноамериканських трофеїв у складі аргентинського клубу "Велес Сарсфілд”. Відомий тим, що продовж кар`єри забив 62 голи, в основному зі стандартних положень, — другий у світі показник серед воротарів після Рожеріо Сені.

27 липня 1969-го народився Михайло Лівінський, український управлінець.

Керівник апарату прем`єр-міністра Юлії Тимошенко (в 2005-му і в 2007-2010 роках). Народний депутат VI скликання від БЮТ, член ВО "Батьківщина".

ТСН