Люди в національних костюмах танцюють коломийку під час встановлення нового рекорду України, .м Коломия, 6 листопадаУ неділю на площі біля міської ратуші у Коломиї Івано-Франківської області встановили рекорд України у категорії «масові заходи» з виконання танцю «Коломийка».Про це УНІАН повідомили в облдержадміністрації.

«Незважаючи на холодну пору року і сильний вітер, молодь - 207 пар - виконали найпопулярніший на Галичині танець «Коломийка», що і дозволило встановити новий рекорд України», - повідомили в ОДА.

Представник Книги рекордів України Олег ІВАНЕНКО привітав рекордсменів.

Відео дня

Проведення акції передбачало залучення великої кількості молодих людей до виконання народних танців, зокрема найвідомішого на Прикарпатті танцю «Коломийка».

Танцю притаманні характерні па - присідання і різноманітні майже акробатичні трюки, виконання яких у кожного населеного пункту відмінне.

За словами хореографа Михайла МЕГЕДИНА, «танець походить від назви міста Коломия. А сама назва похідна від двох частин «коло» і «мию». Колись чумаки їздили, возили сіль, і в нашій річці Прут мили колеса».

До танцю залучили не лише місцевих, а й гостей з усіх областей України.