Деякі українські телеканали не вшанували належним чином пам`ять жертв Голодоморів в Україні.

Пише "Телекритика" з посиланням на Молодіжний Націоналістичний Конгрес.

З цього приводу громадськість планує звернутися до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з "вимогою притягти до відповідальності керівництво телеканалів за невиконання указу президента та розпоряджень Нацради щодо вшанування жертв голодоморів".

Відео дня

За даними Конгресу, 26 листопада, "Новий канал"  демонстрував пригодницький фільм "Гаррі Поттер", СТБ - розважальне шоу "Х-Фактор. Революція", а по каналу ТРК "Україна" показували шоу "Хто хоче заміж за мого сина?".

Окрім національних, проігнорували звернення громадськості й регіональні канали. Так, луганчанина Дмитра Шведа, що передавав  вимоги громадськості про недопущення під час жалобного дня до ефіру розважальних програм, представники місцевого телеканалу “ІРТА" виставили на вулицю та некоректно відмовили у проханні .

Нагадаємо, раніше ВМГО "Молодіжний Націоналістичний Конгрес" ініціював звернення від громадськості, відомих публічних осіб, політичних діячів до вітчизняних телеканалів з вимогою не пускати до ефіру розважальні програми в День пам’яті жертв Голодоморів.

Подібне звернення телеканали також отримали від Оргкомітету з відзначення дня пам’яті жертв Голодоморів в Україні та самої Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

Українська правда