В італійській Венеції через небувалі для регіону холоди вперше за 80 років замерзли канали.
Крім сильних морозів на кілька регіонів Італії звалилися снігопади. У Римі завалило снігом Колізей. Громадський транспорт паралізований. Дістатися до віддалених населених пунктів можна тільки пішки.

Як передає CNN, в Мілані настільки холодно (мінус 5-6 градусів Цельсія), що суд відклав слухання справи італійського екс-прем`єра Сильвіо Берлусконі через "нестерпно низькі температури в приміщенні суду".

Тридцятиградусні морози тримаються в Німеччині. У Франції мінус десять, але за тутешніми мірками це незвично холодна погода. Дороги завалило снігом, через що утворилися кілометрові затори. Поліція не встигає реєструвати ДТП.

Відео дня

Як передає Euronews, жертвами найсильніших холодів в Європі стали щонайменше 360 осіб.

У Сербії через снігопади оголошено про введення режиму надзвичайної ситуації. Боснія практично паралізована через снігопади. Деякі села і селища на сході країни втратили зв`язок із зовнішнім світом. Дитяче харчування та інші необхідні товари сюди доставляють на вертольотах.

У Хорватії десятки сіл відрізані від зовнішнього світу. Через двометрові кучугури не може проїхати спецтехніка.

У Болгарії танення снігу спровокувало прорив греблі, через що під воду пішло ціле село Бісер. Загинули 9 осіб. Більше 60-ти вдалося врятувати. Тим, хто втратив житло або зазнав інших матеріальних збитків, влада обіцяє виплатити компенсації.

Також повінь почалася в Греції, де зливові дощі не припиняються вже кілька днів.

Корреспондент