30 березня 2012 в 20:00 у Києві у Великому залі Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського (Консерваторія) в рамках серії «Музика справжнього смаку» виступлять всесвітньо відомий джазовий валторніст і виконавець на альпійському розі Аркадій Шилклопер і піаніст Вадим Неселовський.

Про це УНІАН повідомили в продюсерському центрі «Jazz in Kiev».

Дует представить програму «Нове дихання традицій», яку самі музиканти описують як «делікатний синтез класичної, джазової, етнічної та імпровізаційної музики».

Відео дня

Нова програма вже була презентована ​​у Німеччині й отримала безліч позитивних відгуків: «У переповненому залі Крефельдского міського театру валторніст Аркадій Шилклопер і піаніст Вадим Неселовський представили одну з найбільш чудових дуетних програм, яку можна почути в джазі в наші дні» (Газета Rheinische Post 30.03. 2011, Німеччина).

Валторніст Аркадій Шилклопер народився у Москві, де й отримав музичну освіту. Шанувальникам джазової музики його ім`я знайоме ще з кінця 80-х років, коли музикант був учасником ансамблю «Три О» і співпрацював з піаністом Михайлом Альперіним. Пізніше до дуету Шилклопер - Альперін приєднався Сергій Старостін, цей етно-джазовий ансамбль отримав назву Moscow Art Trio. Аркадій Шилклопер брав участь у таких міжнародних проектах, як Pago Libre, Vienna Art Orchestra, Mauve. Часто гастролює разом з Володимиром Волковим, Андрієм Кондаковим, Ігорем Іванушкіним та іншими російськими джазовими музикантами.

Піаніст Вадим Неселовський виріс в Одесі, де ще юнаком став наймолодшим студентом Одеської консерваторії. У 17 років він поїхав до Німеччини, молодому музиканту вдалося досить швидко закріпитися на європейській джазовій сцені. Кілька років потому Неселовський перебрався до США, щоб продовжити музичну освіту в знаменитому Berklee College of Music. Тут він настільки вразив віце-президента коледжу Гері Бертона, що той запросив Вадима до свого ансамблю Generations. Вадим - постійний учасник цього колективу і аранжувальник багатьох творів, які виконує Бертон. Неселовський успішно закінчив Thelonious Monk Institute, переміг в міжнародному конкурсі джазових композиторів імені Телоніуса Монка, а також став першим в історії вихідцем з України, який отримав право викладати в коледжі Berklee.