Леонід Кучма продовжує обдаровувати молодих талантів
Леонід Кучма продовжує обдаровувати молодих талантів

Леонід Кучма продовжує обдаровувати молодих талантів

12:39, 12.09.2007
2 хв.

Мені більш за все подобається, що такий талант вийшов не з Києва, а з Херсонської губернії. Але я теж з такого глухого села, яке на карті з’явилося після того, як я став президентом, так само як і Хоружівка...

10 вересня у Фонді «Україна» у рамках проекту «Обдаровані діти» Леонід Кучма надав юній бандуристці Ганні Кулик грант для придбання нової бандури.

Леонід Кучма продовжує обдаровувати молодих талантівГанна Кулик із відзнакою закінчила Київську середню спеціальну музичну школу-інтернат ім. Миколи Лисенка для обдарованих дітей у 2006 році і вступила до Національної музичної академії України на оркестровий факультет (кафедра народних інструментів, бандура). Вже за рік навчання обдарована студентка проявила себе як яскрава творча особистість, яка серйозно і цілеспрямовано працює над вдосконаленням своєї музичної майстерності. Ганна дуже любить співати, має яскравий, індивідуальний репертуар, що складається з народних та авторських пісень. Бандуристка неодноразово брала участь у всеукраїнських концертах і музичних фестивалях, але мріє брати участь у міжнародних.

Під час вручення гранту Леонід Данилович побажав Ганні купити той інструмент, який до вподоби.

Відео дня

– Думаю, що ви більше на цьому розумієтеся, ніж ми тут у Фонді. Цікаво дуже знати, хто у Херсонській губернії привів вас до такого інструменту.

Ганна у свою чергу розповіла, що вона спочатку пішла на фортепіано, але у другому класі у школі був звіт і там грала дівчинка на бандурі. Прийшовши додому, вона сказала мамі, що хоче грати ще й на бандурі.

Після чого мама пішла до директора просити дозволити Ганні грати на двох інструментах водночас – фортепіано, бандура.

Дівчина на відмінно справилася з таким завданням, – вона закінчила з відзнакою музичну школу по двох інструментах.

 

Крім того, що Ганна чудово опанувала два інструменти, вона має привабливу зовнішність, приємна у спілкуванні,  ще й надзвичайно співає. На знак подяки дівчина заспівала Леоніду Даниловичу дві українські народні пісні – «Там у вишневому саду» та «Пісню про матір».

– Я б із задоволенням вам зіграла, але так сталося, що моя бандура тріснула. Я Вам краще заспіваю…

Гадаю, що спів Ганни пробудив у Леоніда Даниловича ще більше бажання допомагати молодим українським талантам.

– Мені більш за все подобається, що такий талант вийшов не з Києва, а з Херсонської губернії. Але я теж з такого глухого села, яке на карті з’явилося після того, як я став президентом, так само як і Хоружівка.

Ганні лише 20 років і в неї грандіозні плани, зокрема, прославляти Україну у цілому світі.

– У моїх планах є прославляти Україну і хотілося, щоб у світі нас знали не так, як знають зараз.

Оксана Климончук

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся