Представники Головного управління культури КМДА сьогодні вранці відчинили кабінет директора Музею «Київська фортеця», провели там опис, після чого опечатали кабінет.

Про це УНІАН розповіли співробітники музею.

«Ніхто нічого не захоплював у нас. Приїхали з управління культури, відкрили кабінет директора. Вони там провели опис. Наразі кабінет опечатано», - повідомив співрозмовник УНІАН.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 17 липня 2012 року В’ячеслава Кулінича було звільнено з посади директора Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця».

Нині В.Кулінич у судовому порядку намагається відмінити рішення про своє зняття з посади, яке відбулося під час його перебування на лікарняному. Рішення суду про те, чи було звільнення законним, буде винесено найближчим часом.

Раніше, 9 липня, В.Кулінич заявляв, що управління культури КМДА вимагає звільнення його з посади у зв`язку з відмовою виконувати рішення Київради про передачу в оренду на 49 років одного з приміщень музею.

"Я відмовився і не допустив на територію музею комісію з передачі вежі №4 в оренду. Начальник головного управління культури вимагала, аби я написав заяву про звільнення", - сказав В.Кулінич. Директор музею наголосив, що відмовився йти з посади директора Національного музею.

В.Кулінич також повідомив, що керівництво "Київської фортеці" звернулося до Окружного адміністративного суду Києва з позовом щодо оскарження рішення Київради про передачу "Музею історичної культурної спадщини ПЛАТАР" приміщення в нежилому будинку на вулиці Старонаводницькій, 2-а. "Це приміщення є вежею №4 Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця". Одразу, щойно ми одержали це рішення, ми подали позов до суду, і наразі чекаємо судового рішення", - сказав В.Кулінич.