З 22 листопада в одеському кінотеатрі "Маски" пройде фестиваль фільмів, присвячений 100- річчю з дня народження шведської письменниці, автора книг про Карлсона і Пеппі Довгапанчоха –  Астрід Ліндгрен.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, відкриється кінопоказ стрічкою "Каллі Блумквіст – детектив", знятою у 1996 році режисером Йораном Кармбаком. Одного разу літом хлоп`ята з маленького шведського містечка створили дві команди – червоної і білої троянд – і почали гру-боротьбу за камінь, який, здавалося б, не представляє цінності. Але наступає момент, коли гра дітей уривається страшною знахідкою – тілом мертвої людини. І Каллі Блумквіст починає розслідування.

Протягом цієї стрічки той же Йоран Кармбак зняв у 1997 році картину "Каллі Блумквіст і Расмус". Невідомі викрали професора і його 5-річного сина. Зловмисники вимагають від ученого повідомити їм формулу одного з його винаходів. Каллі Блумквіст знову починає розслідування.

Відео дня

Третім фільмом фестивалю стане стрічка "Брати Левове серце". Ця дивовижна, захоплююча казка, розказана біля багаття, оповідає про братів, які боролися за любов і добро проти ненависті і зла, була знята 30 років тому Уллем Хельбомом.

Завершить фестиваль кіноповість "Расмус і бродяга". Її герой, 9-річний хлопчик, живе в притулку. Як і всі діти, він мріє коли-небудь знайти батьків. Проте бездітні пари не хочуть брати простоволосого хлопчиську. Расмус тікає з притулку в пошуках батьків і одного разу зустрічає бродягу Оскара. Головну роль у фільмі Улла Хельбома зіграв Ерік Ліндгрен.

Нагадаємо, 14 листопада виповнилося100 років з дня народження Астрід Ліндгрен.

Ліга. Новини