У неділю у Львові відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Свята Героїв.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської облдержадміністрації, розпочалися урочистості із покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. Потім учасники заходу переїхали до Білогорщі, де поклали квіти головному командирові УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу. Біля пам’ятника Р. Шухевичу також відбулося громадське віче та урочисте запалення Вогню Героїв.

У Львові відзначили Свято Героїв (фото)

Відео дня

Заходи з відзначення Свята Героїв продовжились біля пам’ятника Степану Бандері, де відбулося покладання квітів та громадське віче.

Після цього учасники урочистостей сформували колону та пройшли маршем центром Львова - від вулиці Степана Бандери по вулиці Коперника до проспекту Свободи, зупиняючись та покладаючи квіти до пам’ятних дошок, присвячених видатним діячам боротьби за незалежність України.

У Львові відзначили Свято Героїв (фото)

Завершення урочистостей відбулося на проспекті Свободи, де маршем пройшли колони громадських організацій, учнівської молоді, ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут та курсантів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

У Львові відзначили Свято Героїв (фото)

Довідка УНІАН. Свято Героїв – встановлене рішенням Збору ОУН (1941р.) в пам’ять про відважних борців за волю України, які загинули у травні – Миколи Міхновського (загинув 3 травня 1924 року), Головного отамана УНР Симона Петлюри (загинув 25 травня 1926 року), полковника Євгена Коновальця (загинув 23 травня 1938 року).

Відповідно до рішення Львівської обласної ради від 4 травня 1999 року у Львівській області Свято героїв відзначають щорічно у четверту неділю травня.

Фото - УНІАН