DC готував комікс про Ісуса під назвою "Друге пришестя" / Daily Star

Один зі світових гігантів-видавців коміксів DC готував до виходу серію під назвою «Друге пришестя», супергероєм якої мав стати не хто інший, як Ісус Христос.

Як пише Daily Star, згідно із задумом, Спаситель повинен був співпрацювати з іншим героєм із надзвичайними здібностями на ім’я Sun Man. Останнього в коміксі називають «сином, якого він завжди хотів». За сюжетом, Бог засмутився тим, що Ісус дозволив людям «розіп’яти себе надто швидко». Тому він відправив його на Землю, щоб подивитися на Sun Man-а, якого там обожнюють. Ну, а заодно і повчитися деяким прийомам у супергероя.

Читайте такожІсус міг творити чудеса за допомогою коноплі

Відео дня

Перший номер комедійного коміксу про Ісуса повинен був вийти 6 березня. Але цьому не судилося статися. Понад 230 тисяч людей підписали петицію, в якій назвали серію «богохульством». Тож DC скасували заплановану серію.

Автор Марк Рассел сказав, що видавець попросив його і художника Річарда Пейса внести певні правки, які їм обом не сподобалися. Зокрема, у DC вимагали видалити деякі матюки з діалогів і прикрити анатомічні особливості голого Адама у сценах в Едемі. На обкладинці першого випуску Sun Man б’є поганця, в той час як Ісус поряд з ним годує іншого озброєного злочинця батоном.

Читайте такожРосспоживнагляд побачив у коміксах про Дедпула «пропаганду нацизму» - ЗМІ

«В цьому коміксі Ісус повертається, щоб відродити своє вчення, яке погані люди підлаштували під свої корисні цілі», - пояснив Рассел.

Але консервативна християнська група під назвою CitizenGo, яка ініціювала збір підписів під петицією, назвала скасування виходу коміксу «хорошою новиною».