В Одесі 1 квітня показали "гренландського лева" / Скріншот - Youtube, Одесский Зоопарк

Директор Одеського зоологічного парку Ігор Бєляков з нагоди Дня сміху розіграв громадян, заявивши про надходження до установи рідкісної тварини - «гренландського лева».

Читайте також1 квітня: розіграші, жарти та привітання з Днем сміху

Як передає кореспондент УНІАН, Бєляков, відомий у місті своїм креативним підходом до роботи, сьогодні розмістив у соціальних мережах відповідне відеозвернення.

Зберігаючи серйозний вираз обличчя, директор заявляє, що в зоопарку перебуває рідкісний вид тварини - «гренландський лев».

«Мало хто знає, що всього рік тому вчені відкрили новий підвид лева - гренландський. На відміну від своїх африканських родичів, цей лев дуже холодостійкий. Він білий, тому що мешкає в снігах, і він невеликих розмірів, тому що його основною здобиччю є лемінги», - заявив Бєляков.

Директор наголосив, що Одеський зоопарк перший у світі отримав цю «рідкісну тварину».

«Всього кілька днів тому у нас з'явився самець гренландського лева, і тепер наші відвідувачі зможуть помилуватися цим надзвичайно красивим, величним і рідкісним звіром», - сказав він.

Після заяви Белякова запускається відео, на якому тварина білого забарвлення (самець) ходить по вольєру. Видно, що на шиї звіра - «грива», а, коли він повертається, стає зрозуміло, що по вольєру бігає великий пес - стафордширський тер'єр, який, за деякими даними, є домашнім улюбленцем директора звіринцю.

Зараз цей ролик розміщений у YouTube під рубрикою «Сенсація в Одеському зоопарку».