Папір виробляють шляхом делікатної обробки волокна паперової маси / CBS News

У Японії почали виготовляти високоякісний туалетний папір ручної роботи. За таке диво доведеться викласти 12 доларів або 300 гривень.

Туалетний папір люксового рівня 5 років тому вигадав власник Mochitsuki Seishi, який страждав через чутливу шкіру. За кілька років пошуків компанія таки винайшла спеціальний бальзам, який невдовзі змінить процес сучасного виробництва паперу, повідомляють CBS News.

Читайте такожУ США жінці довелося вкусити за геніталії верблюда, щоб врятуватися

Відео дня

«Люксовий» папір виробляють шляхом делікатної обробки волокна паперової маси й точного регулювання температури води.

Тришаровий туалетний папір настільки крихкий, що його доводиться скручувати вручну. Це займає у працівників цеху багато часу – вони змушені «докручувати» папір удома.

Бюджетний варіант можна знайти на полицях токійських магазинів за 5 доларів. Подарункова коробка з 8 рулонів у пастельних відтінках із художнім малюнком обійдеться у 100 доларів.

Папір став популярним після того, як про нього дізналися місцеві знаменитості. Раніше його купували на сільському острові Сикоку.

Зараз компанія продає 8 тисяч рулонів щодня, у місяць – 12 тисяч через особливості виробництва.

Дружина винахідника додала, що чоловік досі не задоволений папером і вже думає про чотиришаровий.

Як повідомляв УНІАН, на аукціоні у Великій Британії продали комплект шовкової спідньої білизни дружини Адольфа Гітлера Єви Браун. Покупець віддав за нього 6,3 тисячі фунтів стерлінгів (близько 7,5 тисяч доларів).