Під час випробування у корів зафіксували зниження тривожності / msh.mosreg.ru

На фермі в Московській області протестували прототип окулярів віртуальної реальності (VR) для поліпшення умов утримання корів.

Про це повідомили в прес-службі міністерства сільського господарства і продовольства Московської області.

Читайте такожЛуганські прикордонники затримали 12 корів-нелегалів з Росії«Російські виробники молока не відстають від світових стандартів і навіть готові запропонувати ринку нові та несподівані рішення», – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Передбачається, що VR-окуляри допоможуть коровам розслабитися і відчути себе трохи щасливішими. Спокійна обстановка приводить до підвищення надоїв, тому тваринам VR показує літнє поле.

«Крім фізичних потреб дослідники стали приділяти більшу увагу емоційному стану тварин. Приклади молочних господарств різних країн показують, що в спокійній атмосфері кількість, а часом і якість, молока помітно збільшується. Американські фермери встановлюють у стійлах автоматично обертові щітки, які замінюють коровам масажиста. В Європі використовують роботизовані системи для забезпечення максимально вільного переміщення худоби на фермі. Російські, Підмосковні зокрема, виробники встановлюють звукове устаткування для трансляції класичної музики, розслабляючий ефект якої позитивно впливає на молоковіддачу», – йдеться в повідомленні.

Експериментатори сподіваються, що віртуальна реальність допоможе збільшити надої / msh.mosreg.ru

Тепер же в Росії вперше випробували на коровах окуляри віртуальної реальності. Зазначається, що під час тестів зафіксували зниження тривожності й підвищення загального емоційного настрою стада».

Раніше УНІАН повідомляв, як суд у Франції дозволив качкам крякати.