Як саме вдалося розкрити обман судді – слідчі не кажуть / Фото www.depo.ua

Прокуратура Алмати в Казахстані повідомила, що в місті деякий час працював фальшивий суд. Його організувала підприємлива жінка, створивши повне товариство «Міжнародний арбітражний суд «Аділет».

Про це передає Крим.реалії.

Зазначається, що жінка оголосила себе суддею і виносила рішення від імені Республіки Казахстан з адміністративних, кримінальних і цивільних справ, причому оформляла їх на фірмовому судовому бланку з державним гербом та іншими реквізитами.

Відео дня

«Цими незаконними судовими актами вона позбавляла громадян водійських прав, стягувала з них гроші, намагалася звільнити осіб зі слідчого ізолятора та інше», – йдеться в повідомленні міської прокуратури.

Як саме вдалося розкрити обман судді – слідчі не говорять. Але заявляють, що товариство вже ліквідовано, а щодо зловмисниці заведено кримінальну справу. За статтею 390 Кримінального кодексу Казахстану (самовільне присвоєння звання представника влади) їй загрожує до 5 років позбавлення волі, також на неї заведено справу за статтею 201 (порушення речових прав на землю).

Раніше УНІАН повідомляв, як на Чернігівщині липовий підполковник СБУ збирав «пожертви» для учасників бойових дій.