Собака сам зміг увімкнути мікрохвильовку \ Wikimedia Commons

Собаку у місті Станфорд-ле-Хоп в англійському графстві Ессекс лишили одного вдома господарі. Якимось чином собака породи хаскі примудрився увімкнути мікрохвильовку, через що почалася пожежа.

Читайте такожУ Китаї розлючений лебідь ледь не втопив в озері пса

Як з'ясувалося пізніше, господар залишив в мікрохвильовці їжу, а сама СВЧ-піч була підключена до мережі, передає Бі-бі-сі.

Відео дня

Упаковка булок, що лежала в мікрохвильовці, загорілася, почалася пожежа.

Господар дізнався про те, що відбувається в будинку завдяки мобільному додатку з функцією сповіщення про пожежу.

Як повідомили в пожежній службі, завдяки додатку і встановленій в домі камері відеоспостереження, співробітники екстреної служби перед виїздом змогли отримати уявлення про масштаби того, що відбувається.

За розповідями пожежних, коли вони приїхали на місце, вся кухня була в диму. Вони відразу ж перевірили, чи не поширився вогонь на інші кімнати і приміщення в будинку.

Як уточнили пожежники, собака, який увімкнув мікрохвильовку, не постраждав при загорянні в будинку.

У пожежній службі району Коррінгем назвали подію "дуже дивним випадком".

"Цей випадок доводить, що мікрохвильовка не повинна використовуватися для зберігання продуктів, і в ній нічого не повинно бути, коли вона не використовується", - заявили в пожежній службі.

"Стежте за тим, щоб ваша мікрохвильовка була чистою і щоб у ній не було якихось предметів, їжі або пакетів. Тварини і діти можуть увімкнути піч, і для них зробити це набагато легше, ніж ви думаєте", - підкреслили в пожежній службі.

У 2013 році на новорічні свята голоднй собака, якого залишили у будинку господарі, влаштувала велику пожежу на одному з альпійських курортів. Собака увімкнув електричну плиту, намагаючись дістатися до їжі, що лежала на ній. Тоді будинок в австрійській комуні Штег повністю згорів, собака загинув. Пожежу гасили близько 140 осіб протягом трьох годин.