Благодійники протягом шести років залишали пачки по дві тисячі фунтів у помітних місцях / PA MEDIA

В селі Блекхолл-Кольєр в графстві Дарем на півночі Англії невідомі шість років поспіль залишали пакунки з грошима біля будинків малозабезпечених та літніх людей.

Про це повідомляє BBC.

Пачки по дві тисячі фунтів (2 600 доларів) 20-фунтовими купюрами вони викладали у помітних місцях, часто прямо на тротуарі або біля будинків, де живуть малозабезпечені люди, наприклад, пенсіонери. Вони також часто чекали неподалік, щоб переконатися, що гроші знайшли.

Відео дня

Читайте такожАмериканець з ТВ-ящиком на голові ходив по домівках, залишаючи старі телевізори (відео)

Двоє благодійників розповіли поліції, що в них несподівано з'явилися гроші і вони вирішили ними поділитися. З 2014 року вони робили це в Блекхолл-Кольєр не менш як 12 разів.

Одна благодійниця сказала, що відчуває емоційний зв'язок з цим селищем після того, як в минулому їй допоміг місцевий житель.

Всі знайдені пачки грошей поліція через деякий час повернула людям / DURHAM POLICE

За останні шість років місцеві жителі здали в поліцію всі знайдені гроші - 26 тисяч фунтів (майже 34 тисячі доларів). За британськими законами, якщо господарів знайдених грошей не виявили або ж вони відмовляються брати їх назад, то через певний проміжок часу гроші повертаються тим, хто їх знайшов. Тому всі знайдені пачки грошей повернули людям, які їх знайшли.

"Я дуже радий, що тепер ми можемо з упевненістю сказати, що мова не йде ані про злочинну діяльність, ані про людину з якимось психічним розладом. Я хотів би подякувати цим добрим самарянам за те, що вони зв'язалися з нами, а також чесним жителям села, які кожного разу приносили гроші в поліцію", - заявив представник поліції Дарема Джон Фостер.

Поки невідомо, чи продовжать анонімні благодійники залишати гроші на вулицях села.

Як повідомляв УНІАН, невідомий благодійник підкидає мешканцям іспанського села Вільяррам'єль конверти з грішми.