Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп не потиснув руку спікеру Палати представників Ненсі Пелосі – ініціаторці його імпічменту, вона у відповідь лише знизала плечима.

Читайте такожКопи оголосили в розшук власника персня Саурона – їх "затролили" колеги

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Politico.

Відео дня

Подія сталась 4 лютого під час щорічного звернення президента до нації у Конгресі. 

Видання пише, що Трамп роздав копії своєї промови учасникам президії, зокрема Пелосі.

Після закінчення виступу Трампа Пелосі демонстративно розірвала текст його промови. Журналістам вона пояснила, що це було «найчемніше, що вона могла зробити, зважаючи на наявні альтернативи».

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2019 року в США почалося розслідування щодо можливості імпічменту Трампа, після того, як співробітник спецслужб написав скаргу про тиск, який президент США, за його даними, чинив на президента України Володимира Зеленського з метою нашкодити своєму можливому супернику на виборах 2020 року демократу Джо Байдену.

19 грудня Палата представників оголосила імпічмент Трампу за двома представленими демократами статтями обвинувачення: у зловживанні владою і в перешкоджанні роботі Конгресу.

Звинувачення будуються на факті заморожування військової допомоги Україні влітку 2019 року і на свідченнях про те, що президент вимагав від Києва вести розслідування діяльності сина Байдена в Україні. Звинувачення в перешкоджанні діяльності Конгресу пов'язано з тим, що Білий дім заборонив давати свідчення чиновникам і надавати документи, пов'язані з розслідуванням. Республіканці та сам Трамп стверджують, що президент не порушив жодних законів.