За псевдовиклик чоловіку доведеться сплатити штраф / фото УНІАН

Житель Тернополя, не дочекавшись приїзду «швидкої», зробив неправдиве повідомлення про коронавірус у сусіда.

Як поінформували УНІАН в секторі комунікацій Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, у суботу, 29 лютого, до правоохоронців надійшло повідомлення від тернополянина про те, що його знайомий контактував з громадянами з Китаю і тепер з температурою перебуває вдома, наражаючи на небезпеку сусідів.

Слідчо-оперативна група Тернопільського відділу поліції виїхала за вказаною адресою, проте дверей квартири, номер якої назвав дозвонювач, ніхто не відчинив.

Відео дня

Зазначається, що наступного дня поліцейським вдалося розшукати власника квартири.

«Поглянувши на номер, з якого було здійснено виклик, чоловік впізнав контактні дані свого кума, котрий живе з ним в одному будинку, проте в іншій квартирі», - йдеться у повідомленні.

Після візиту правоохоронців 41-річний дозвонювач пояснив, що зателефонував у поліцію та повідомив про начебто хворого сусіда, оскільки перед цим працівники швидкої допомоги відмовилися приїжджати на його виклик.

За словами чоловіка, йому стало погано через різке підвищення тиску і він намагався викликати «швидку». Однак медики відповіли йому, що не приїдуть, оскільки з таким діагнозом потрібно звертатися до дільничного лікаря.

За інформацією відомства, після цього розлючений чоловік зателефонував у поліцію і повідомив про начебто інфікованого коронавірусом сусіда, а потім – і у «швидку», розповівши ту саму історію, щоб вони таки приїхали.

Щодо зловмисника складено протокол за ст. 183 КУАП (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб), за що законом передбачене покарання у вигляді штрафу від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Завідувач інфекційного відділення міської дитячої лікарні Ольга Дивоняк сьогодні під час прес-конференції закликала жителів міста не використовувати коронавірус для жартів та неправдивих повідомлень.

«Люди, які таке роблять, не задумуються, який ресурс залучається. Через повідомлення про те, що у сусіда коронавірус, були задіяні медичні працівники, екстрена медична допомога, лабораторний центр, поліція, рятувальники. Скільки емоційного здоров’я втрачено. Стрес отримала і людина, до якої викликали... Закликаю не робити подібних дурниць», – сказала Дивоняк.