Англійські імена 80-х повертаються у моду / Фото ua.depositphotos.com

Мода на імена, як і мода на одяг, з часом повертається. Батьки намагаються обрати своїй дитині ім'я, яке нині не є досить розповсюдженим. Тож у моду повертаються так звані старі імена, котрі зараз можуть здаватися рідкістю. BabyCentre опублікував останній список 100 найпопулярніших дитячих імен року, які були розповсюджені у 80-х, повідомляє Mirror.

Наприклад, ім’я Джон потрапило до топ-100, посівши 92 місце серед хлопчиків як абсолютно нове у 2023 році. Сара також увійшло до 100 найкращих серед дівчат як нове, посівши 58 місце в списку. Серед інших ретро-імен, представлених у чартах, були Девід, Джеймс, Себастьян, Марія та Пенелопа. За словами експертів, ім’я Іван походить від єврейського Йоханан і означає "Бог милостивий". Цього року це ім’я може знову стати популярним. 

Окрім ретро-імен, серед найпопулярніших дитячих імен у 2023 році спостерігалася низка інших великих тенденцій, включаючи імена з кіно та телебачення. Молоді батьки також називали дівчаток Верба - це ім'я зайняло 14 місце, а Хейзел опинилася на 72-му місці у топ-100 ретро-імен.

Відео дня

Знову стає популярним ім’я Гері, воно наразі вважається трендовим, поряд із такими іменами, як Джеймс, Девід, Джек і Сара. Ім'я Гарі для хлопчиків також з’явилося в списку 100 найпопулярніших імен разом із Отісом, Калебом, Теодором, Альбі та Елоді. 

Цікаві історії про імена

У першому півріччі 2023 року при державній реєстрації народження дівчат найчастіше називали: Анастасія, Вікторія, Дарина, Єва, Злата, Катерина, Мирослава, Марія, Софія, Соломія. А найпопулярнішими іменами серед хлопчиків стали: Андрій, Богдан, Володимир, Василь, Данило, Іван, Матвій, Микола, Олександр, Ярослав.

Нагадаємо, раніше УНІАН повідомляв, одна жінка сумнівається в тому, яке ім'я вибрав її чоловік для своєї дитини, вона стурбована тим, що з неї знущатимуться через це. Причина в тому, що це ім'я персонажа із "Володаря кілець". Що ще цікавіше, то це те, що у дитини буде індійське ім'я.

Вас також можуть зацікавити новини: