Механік розкрив маловідомий паливний лайфхак, що економить гроші під час заправки / Колаж УНІАН, скріншот, фото УНІАН, Микола тис

Механік з 11-річним стажем розкрив маловідомий паливний лайфхак, що економить гроші під час заправки. Як пише The Sun, Джеремі з Gasholes Garage у своєму ролику на YouTube поділився корисною порадою, яка допоможе подбати про важливу частину вашого двигуна.

Він порадив глядачам не їздити до тих пір, поки бак повністю не спорожніє, оскільки паливо насправді виконує особливу роль, крім простого живлення двигуна.

Джеремі пояснив: "Не використовуйте паливо в машині до кінця. Якщо ви будете постійно це робити, ви спалите паливний насос".

Відео дня

За його словами, причина в тому, що паливо в баку фактично охолоджує паливний насос. Тому, якщо він постійно буде працювати на порожньому місці, він буде перегріватися набагато сильніше і занадто швидко вийде з ладу.

Джеремі рекомендував тримати бак принаймні на чверть повним, наскільки це можливо. Він додав: "Якщо є чверть бака, і якщо у вас виникнуть проблеми, ви можете просто сісти в машину і поїхати".

Єдиний виняток — якщо ви плануєте залишити машину припаркованою на тривалий період часу. Рекомендується злити бак, якщо ваш автомобіль буде простоювати більше шести місяців, особливо якщо це дизельний двигун. Це пов'язано з тим, що паливо може вибухнути, якщо його залишити на тривалий час.

"Однак для регулярно використовуваних автомобілів абсолютно безпечно тримати бак заповненим приблизно на чверть, оскільки старе паливо змішується зі свіжим і все одно згорає", - зазначає видання.

Інший механік раніше порадив водіям не їздити з опущеними вікнами. Дотримуючись цієї поради, можна заощадити близько 10 тисяч гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: