Автомобільний експерт дав важливу пораду водіям / колаж УНІАН, фото УНІАН (Віктор Ковальчук), ua.depositphotos.com

Автомобільний експерт на імʼя Джеремі дав водіям одну пораду, яка може вберегти їх від дороговартісного ремонту. Блогер, який також має власний YouTube-канал, радить уникати керування автомобілем, доки в ньому повністю не закінчиться пальне.

Про це пише видання Express. За словами Джеремі, така звичка може призвести до поломок, ремонт яких буде доволі дорогим.

"Не чекайте, поки рівень палива в баку дійде до мінімуму. Якщо ви будете це робити постійно, ви спалите паливний насос. Причина у тому, що паливо у вашому баку фактично охолоджує паливний насос, тому, якщо він постійно працює на порожньому баку, він буде перегріватися набагато більше, а потім в кінцевому підсумку вийде з ладу занадто рано", – пояснює він.

Відео дня

І хоча блогер радить дотримуватися цього простого правила усім водіям, воно особливо важливе для власників дизельних автомобілів. Причина в тому, що більшість сучасних дизельних двигунів використовують паливо для змащування насоса та форсунок, а це означає, що вичерпання палива може призвести до довготривалих пошкоджень.

Поради автомобілістам: ви могли цього не знати

Інструктор з водіння Себ Голдін поділився кількома порадами для туристів, що збираються орендувати автівку за кордоном. Перш за все, переконайтеся, що не забули посвідчення водія (краще – міжнародного зразка).

Завжди продумуйте маршрут заздалегідь – навігатор, звісно, допоможе, але занадто покладатися на нього все ж не варто. Крім того, Голдін радить дізнатися, які специфічні вимоги до автомобілістів у країні, куди ви їдете – до прикладу, французька влада вимагає від водіїв мати при собі алкотестер.

Вас також можуть зацікавити новини: