За словами Марка, щоб продовжити термін служби вашого автомобіля, необхідно бути в курсі технічного обслуговування / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, YouTube

Експерт з автомобілів розкрив п'ять простих прийомів, які допоможуть вашому двигуну прослужити вічно. Марк з Exotic Car Play Place завітав на свій канал YouTube, щоб пояснити, як водії можуть заощадити багато грошей на витратах на технічне обслуговування, пише THE SUN.

Подбайте про своє масло

Перш за все, Марк закликав глядачів пам'ятати, що масло - це "кров" їхніх двигунів, тому підтримувати його в хорошому стані життєво важливо. Сюди входить регулярна заміна масла, доливання масла при необхідності і перевірка його чистоти.

Свіже масло має бути яскраво-червоного або бурштинового кольору, зазвичай змінюється на темно-коричневий або чорний після проходження через двигун. Якщо у вашій оливі є помітна кількість піску або сміття, це, мабуть, варто перевірити або замінити.

Відео дня

Інтервали заміни масла різняться залежно від моделі, їх можна знайти в посібнику користувача, але емпіричне правило - кожні 5000-7000 миль.

Щотижня перевіряйте рівень масла і додайте ще трохи, якщо воно закінчиться.

Крім того, обов'язково стежте за витоками, які можуть призвести до пожежі масла, випалювання деталей двигуна, пошкодження або накопичення вуглецю.

Марк також порадив витратитися на якісні деталі, такі як масляні фільтри, щоб заощадити час і гроші на обслуговуванні масла.

Слідкуйте за попереджувальними знаками

Марк сказав: "Не ігноруйте попереджувальні знаки. Він видає інший шум, чи є індикатор перевірки двигуна? Це майже як ваше особисте здоров'я: якщо щось не так... зверніться до лікаря".

Дивні звуки і сигнальні лампи можуть бути симптомами самих різних проблем, але завжди краще перестрахуватися, ніж потім шкодувати.

Заплатити трохи грошей за послугу набагато краще, ніж кілька сотень фунтів за ремонт або навіть заміну двигуна.

Зменшіть навантаження на двигун

Один з кращих способів продовжити термін служби вашого двигуна - це просто дбайливо ставитися до нього.

Збереження максимальної легкості автомобіля, плавне водіння, плавне гальмування і поступове прискорення - все це знижує навантаження на двигун.

Коли виробники тестують двигуни, вони перевіряють, чи зможуть вони витримати навантаження, але більшість з них не призначені для понаднормової роботи протягом тривалого періоду часу.

Ще одна чудова порада: намагайтеся підтримувати якомога нижчі оберти і перемикатися на підвищену передачу якомога раніше, щоб двигун міг підтримувати постійний ритм.

Не пропускайте технічне обслуговування

Це пов'язано з першою порадою Марка, але щоб продовжити термін служби вашого автомобіля, необхідно бути в курсі технічного обслуговування.

Потрібно хоча б один раз на рік після закінчення початкового трирічного періоду для нових автомобілів, тому його можна легко привезти на сервіс, поки ви знаходитесь в гаражі.

Однак не забувайте стежити за речами, які виходять за рамки щорічного обслуговування.

Зверніться до посібника користувача, щоб дізнатися інтервали заміни масла, гальмівної рідини, трансмісійної рідини, охолоджуючої рідини, фільтрів та шин. Також обов'язково негайно перевіряйте та усувайте будь-які проблеми.

Розігрітися і охолонути

Марк стверджував, що прогрів та охолодження автомобіля необхідні, якщо ви хочете, щоб він прослужив більше п'яти років.

Перш ніж вирушати, дайте двигуну працювати хвилину-дві, особливо в холодні дні, щоб рідини нагрівалися і циркулювали.

Подібним чином, коли ви дійдете до місця призначення, дайте машині трохи попрацювати на холостому ходу, перш ніж вимкнути двигун, щоб все почало охолоджуватися.

Поради від автомеханіків

На думку експертів, водії бензинових і дизельних автомобілів можуть збільшити витрату палива на приголомшливі 25 відсотків, натиснувши один важіль автомобіля. Грег Вілсон, представник Quotezone, визнав, що стиль водіння може суттєво вплинути на кількість використовуваного бензину та дизельного палива.

Експерт з електромобілів виявив чотири причини, за якими водії воліють купувати бензинові та дизельні автомобілі, а не електромобілі.

Вас також можуть зацікавити новини: