8 проблем, які руйнують стосунки / фото ua.depositphotos.com

Над стосунками повинні працювати обоє. Втім, ігнорування важливих нюансів може призвести до краху кохання.

Як повідомляє YourTango, психотерапевти вирізняють 8 типових речей, які можуть призвести до розлучення, якщо ви будете байдужими. Про які ключові нюанси йдеться - читайте нижче.

1. Коли один тисне, інший - віддаляється

Схема виглядає так: вона вимагає, а він поступається, або вона тисне, а він віддаляється. Це відбувається в обох напрямках: і чоловіки, і жінки можуть бути в ролі того, хто тисне. Гарні стосунки вимагають чуйного реагування на потреби та бажання вашого партнера. Чуйність не означає, що ви повинні кинути все і відповісти на дзвінок партнера. Це означає, що вам потрібно визнати їхню потребу, навіть якщо ви зараз нічого не можете з цим зробити.

Відео дня

2. Коли мінуси переважають плюси

Золотий перетин позитивних і негативних сторін у стосунках становить 5 до 1. У чудових пар є і негативні моменти. Це важливо для того, щоб дізнатися, які види взаємодії не працюють між партнерами, як відновити залицяння, дізнатися один про одного та розвинути навички вирішення конфліктів , які, у свою чергу, призведуть до довіри та близькості. Однак якщо на п’ять позитивних припадає більше ніж один негативний інцидент, будьте уважні!

3. Коли негативні моменти виходять за межі

Під час конфлікту жінки, як правило, звертаються до критики, а чоловіки використовують обгородження, тобто мовчазливу позицію. Партнери також можуть стати вдаватися до образ та зневажливого ставлення. Коли хтось один виходить за рамки свого негативного ставлення, інший відповідає взаємністю. Саме ескалація створює дистанціювання в парі, а не фактична сварка!

4. Коли немає позитивних емоцій

Якщо у вас немає жодних негативних емоцій щодо ваших стосунків, це не означає, що все гаразд. Якщо партнери не можуть використовувати гумор, виявляти прихильність, підтримку або співчуття — якщо вони не відчувають радості та залученості до іншого, тоді немає емоційного зв’язку . Це ніби жити разом, але бути самотнім. Щоденний сміху та обійми дуже важливі для підтримки стосунків, оскільки ці маленькі жести відновлюють і зміцнюють емоційний зв’язок.

5. Коли не вдається виправити болючі моменти

Кожна пара рано чи пізно зачепить почуття одне одного або не зможе встановити емоційний зв’язок, який потрібен їх партнеру. Це життя, суперечки виникають. Інколи партнер відступає, або уникає болючих тем, щоб не розвивати сварку. Придушення або ігнорування цього не працюватиме в довгостроковій перспективі. Натомість це накопичить образу.

6. Коли негативне сприйняття переважає над позитивним

Коли один партнер інтерпретує позитивне чи нейтральне повідомлення іншого партнера як негативне, це серйозний червоний прапор. Зрештою це призводить до негативних атрибуцій - ситуації, коли засмучений партнер максимізує негативні наміри іншого і починає приписувати йому негативні вади характеру або риси.

7. Коли один із вас перебуває в режимі хронічної тривоги

Чим більше людина збуджується під час спілкування чи суперечки, тим менше вона може сприймати інформацію, слухати та співчувати іншому. Усі реакції стають захисними і не здатнимми дл аналізу. Тоді люди бачать тільки небезпеку, з якою вони повинні боротися або тікати. І для них небезпеку становить їхній партнер. Рішення полягає в тому, щоб обережно дистанціюватися від взаємодії, доки тривожні реакції не заспокояться.

8. Коли вам не вдається прийняти вплив

Чоловіки часто відмовляються визнавати жінок, які, на їхню думку, перебувають у "режимі скарг". Це трапляється, коли вони або дистанціюються, або посилюють свою войовничу чи оборонну відповідь. Це ознака дисфункції.

Вас також можуть зацікавити новини: