Завдання з математики для 6-річних дітей змогло поставити в глухий кут купу дорослих / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, УНІАН

Загадки на логіку для дітей справді здатні поставити дорослих у глухий кут, і навіть довести до відчаю. Батьки, чия 6-річної дитини прийшла додому з дивним домашнім завданням з математики про яблука, були настільки збентежені, що звернулися до онлайн-форуму з проханням допомогти знайти відповідь.

Вони опублікували фото цього завдання. В умовах йдеться: "Денні впустив фарбу на свою книгу. Скільки яблук могли бути вкриті фарбою? Їх не може бути понад 20". Також надано малюнок – пляма від фарби та підпис "найбільше", 16 яблук і підпис "найменше". 

Чимало людей на форумі припускали, що, можливо, пропущено якусь частину завдання, без якої воно не є зрозумілим. Інші думають, що вчитель вставив завдання з Інтернету в матеріали для дітей, і навіть не прочитав його. 

Відео дня
фото FeelMyXerath на reddit.com

Деякі користувачі все ж намагалися шукати відповіді. Серед озвучених варіантів: 

  • 0 яблук, оскільки Денні впустив фарбу на свою книгу, а не на яблуко;
  • між 0 і 4 покриті фарбою, оскільки показано 16, і їх не може бути більше 20;
  • 17-19 яблук, оскільки 16 є найменшим числом, а понад 20 бути не може.

Математичні головоломки на УНІАН

Пропонуємо розв’язати просту математичну головоломку з сірниками. Для розв’язання прикладу треба пересунути лише один сірник.

Також у мережі з’явилась головоломка, у якій необхідно завершити перелік математичних рівнянь.

Вас також можуть зацікавити новини: