Лимони корисні для імунітету, серця і шкіри.
Лимони містять багато поживних речовин, зокрема багато вітаміну С і клітковини, які мають безліч корисних властивостей для здоров'я і можуть допомогти вам досягти ваших цілей у сфері харчування. Портал verywellhealth.com розповідає, що станеться з вашим організмом, якщо їсти лимон щодня, і кому це протипоказано.
Лимони, як цитрусові, є хорошим джерелом вітаміну С і фолієвої кислоти. Обидві ці речовини відомі своєю здатністю зміцнювати імунну систему. Поживні речовини в цитрусових підтримують імунну систему, забезпечуючи: контроль окислювального стресу, контроль запалення, підтримку імунної відповіді.
Дослідження показали, що флавоноїди в цитрусових можуть знижувати ризик ішемічного інсульту у жінок. Інше дослідження засвідчило, що в людей із вищим споживанням флавоноїдів рідше трапляються серцева недостатність, ішемічна хвороба серця та інсульт.
Дослідження показали, що флавоноїди в лимонах і водний екстракт з лимонної цедри можуть допомогти знизити кров'яний тиск. Флавоноїди метаболізуються і захищають серце, взаємодіючи з кишковою мікробіотою. При цьому 15% випадків пов'язують вживання продуктів, багатих на флавоноїди, із систолічним кров'яним тиском.
Лимони можуть збільшувати біодоступність заліза (кількість, доступна в організмі) і біозасвоюваність (кількість, доступна для засвоєння). Це, ймовірно, пов'язано з високим вмістом вітаміну С в цитрусових.
В одному дослідженні оцінювали ефективність заліза і вітаміну С, що приймаються окремо, для поліпшення рівня заліза у молодих жінок. Дослідники виявили, що навіть за роздільного прийому вітамін С збільшує засвоєння заліза.
Цитрусовий сік може допомогти запобігти або зменшити ознаки старіння. Дослідження показали, що цитрусовий сік впливає на шкіру наступним чином:
Споживання цитрусових пов'язане з нижчим ризиком розвитку астми. Було встановлено, що щоденне вживання фруктів і овочів знижує ймовірність астми та нападів свистячого дихання.
Лимони можуть швидше викликати відчуття ситості. У рандомізованому дослідженні оцінювали глікемічну реакцію (як вуглеводи впливають на рівень цукру в крові) і сприйняття апетиту після вживання хліба з водою, чаєм або лимонним соком. Дослідники виявили, що лимонний сік призвів до збільшення шлункового соку в 1,5 раза.
Більшість людей можуть безпечно їсти лимони або додавати їх у воду щодня. Але, як і в багатьох інших випадках, важлива помірність. Уникайте вживання лимонів або будьте обережні, якщо у вас є:
Раніше експерти розповіли, що буде, якщо регулярно пити воду з лимоном.